Utrechters aangehouden voor auto inbraken in Rotterdam

Utrechters aangehouden voor auto inbraken in Rotterdam

Dankzij een goede samenwerking tussen de politie in Rotterdam en Utrecht konden agenten maandag 13 maart twee mannen uit Utrecht in de kraag vatten op verdenking van verschillende auto-inbraken, onder andere in het centrum van de Maasstad. Rotterdamse rechercheurs startten naar aanleiding van deze inbraken een onderzoek. Vaste en mobiele beveiligingscamera’s zijn daarbij een handig middel. De beelden van de twee verdachten werden intern gedeeld met agenten uit het hele land en al snel werden zij herkend als een 19- en 20-jarige man uit Utrecht. Op basis van die beelden gaf de officier van justitie toestemming om de verdachten buiten heterdaad aan te houden.

Tegen de lamp
In samenwerking met de politiecollega’s van Utrecht werd het onderzoek voortgezet en niet veel later werd de eerste verdachte, de 19-jarige man, aangehouden. Deze jongeman liep tegen de lamp tijdens een reguliere verkeerscontrole. De tweede verdachte liet zich niet zo gemakkelijk vangen. Na een korte zoektocht in de woning bleek deze 20-jarige Utrechter zich verstopt te hebben in de badkamer.

Door de goede samenwerking tussen de verschillende eenheden blijven de verdachten voorlopig nog vastzitten. Het onderzoek richt zich ook op auto-inbraken elders in het land waar de mannen mogelijk bij betrokken zijn.