USAR.NL onderweg naar Sint-Maarten

USAR.NL onderweg naar Sint-Maarten
Het team van 59 hulpverleners van USAR.NL verzamelde zich maandagochtend in alle vroegte in Zoetermeer. Hier werden zij gebriefd over de situatie op Sint-Maarten. Het team werd onder andere toegesproken door Landelijk Commandant Arjen Littooij. Vanmiddag zijn de teamleden met een militaire vlucht vanaf vliegbasis Eindhoven vertrokken naar Curacao. Vanaf Curacao zullen ze doorreizen naar Sint-Maarten. 

[tweet account="mediatvnl" id="907125576514891776"]
 
Gisteren is de verkenningsploeg van USAR.NL aangekomen op Curacao en hadden daar contact met lokale autoriteiten. Zij zijn samen met het Rode Kruis inmiddels onderweg naar Sint-Maarten. USAR.NL gaat op Sint-Maarten een bijdrage leveren aan de co√∂rdinatie van de noodhulpverlening, humanitaire noodhulp en de civiele hulpdiensten op het eiland ondersteunen. Bij deze inzet zal het accent liggen op het verlenen van noodhulp en minder op het zoeken naar slachtoffers.  

[tweet account="mediatvnl" id="906947457208262656"] [tweet account="mediatvnl" id="907117202545020928"]

Evacuatie Nederlandse Toeristen
Twee hercules-vliegtuigen hebben afgelopen zondag Nederlandse Toeristen opgehaald vanaf Sint-Maarten. De toeristen worden naar Curacao gevlogen en vanaf daar zullen zij doorreizen naar Nederland. De KLM zet daar een extra vliegtuig voor in. 

Rode Kruis
Inmiddels is op GIRO 5125 ruim 1,5 miljoen gedoneerd voor noodhulp aan Sint-Maarten. Het Rode Kruis wil vooral voedsel, water, tenten en dekzeilen naar het rampgebied brengen. De organisatie roept op geen spullen te geven maar geld.
In Rotterdam, aan de Zaagmolenkade, worden wel spullen ingezameld. De initiatiefnemer heeft inmiddels vier zeecontainers vol met goederen die richting Sint-Maarten kunnen. [tweet account="mediatvnl" id="906942092072640512"]

Irma
Orkaan Irma was de orkaan van de hoogste kracht. Inmiddels is Irma aan land bij Florida. De orkaan heeft zeker vier dodelijke slachtoffers geeist op Sint-Maarten en heeft een totale verwoesting achtergelaten.