USAR.NL begonnen met noodhulp op Sint Maarten

USAR.NL begonnen met noodhulp op Sint Maarten
Woensdagochtend 13 september (lokale tijd) is het volledige team van USAR.NL op Sint Maarten gearriveerd. De vier reddingsgroepen, met in totaal 40 mensen, zijn vanaf het vliegveld direct vertrokken om aan de slag te gaan. 

Met de al eerder gearriveerde verkenningsgroep is duidelijk waar de hoogste prioriteit ligt. De overige USAR-leden zijn doorgereisd naar de Base of Operations voor de komende periode. 

Verkenningsploeg 
Dankzij de voorbereidingen door de verkenningsploeg van USAR.NL die al eerder arriveerde, kunnen de reddingsgroepen vandaag direct aan de slag. Eerste prioriteiten zijn om het ziekenhuis en verschillende scholen op Sint Maarten weer volledig inzetbaar te maken. De afgelopen dagen heeft de verkenningsploeg samen met het United Nations Disaster Assessment and Coordination-team (UNDAC) en de lokale overheid de belangrijkste prioriteiten opgesteld. 

Het verblijf 
Het team verblijft in enkele kamers van een hotel in Philipsburg. Het gebouw is nog intact, maar er is geen sprake van stromend water of elektriciteit. De toiletten worden doorgespoeld met emmers water uit zee. De woensdag werkt het team met materieel van de lokale brandweer en enkele spullen die de verkenningsploeg bij een bouwmarkt heeft kunnen halen. Nagenoeg al het eigen materieel arriveert donderdagochtend lokale tijd met een vrachtvliegtuig van de Duitse luchtmacht. [tweet account="mediatvnl" id="908107794410242049"] [tweet account="mediatvnl" id="908104879217967106"]