Uitslaande brand bij autodealer (met video)

Uitslaande brand bij autodealer (met video)

Bij een autobedrijf aan de Anthoni van Leeuwenhoekstraat in Zwijndrecht heeft in de nacht van zondag op maandag een zeer grote uitslaande brand gewoed. Daarbij vielen geen slachtoffers en kwamen er geen voor de omgeving giftige stoffen vrij.

De brand ontstond zondagavond laat rond 23.45 uur waarna met groot materieel werd uitgerukt. Zo’n veertig brandweermensen uit de korpsen Dordrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht werden ingezet om de brand te bestrijden. Het pand brandde volledig uit waarbij ongeveer dertig occasions in vlammen opgingen. Vier auto’s konden nog uit het pand worden gehaald vóór er gevaar voor instorting ontstond.

Door het grote aantal aan brandweerpersoneel, dat gebruik maakte van vier tankautospuiten, een ladderwagen en een hoogwerker, beperkte de brand zich tot het desbetreffende pand. Politiepersoneel zette de omgeving van het bedrijfspand af. De brandweer zal in de komende uren nabluswerkzaamheden verrichten en het pand rondom afzetten met hekken. Daarna zal de afdeling Unit Forensische Opsporing van de politie Zuid-Holland-Zuid sporenonderzoek doen naar de oorzaak van de brand.