Uithalers blijven langer in de cel

Op  11 september heeft de Zehavenpolitie samne met de Douane vier uithalers aangehouden in de Rotterdamse haven. Afgelopen dinsdag moesten zij voor de raadkamer van de Rotterdamse rechtbank verschijnen. Die heeft beslist dat de vier 90 dagen langer vast blijven zitten.

De Douane kwam de mannen op het spoor na een onderzoek. Het onderzoek werd gestart nadat bij het scan van een container werd geconstateerd dat er een afwijking zat in de lading. De mannen (tussen de 26 en 34 jaar oud) werden gearresteerd nadat zij bezig waren om een partij van 764 kilo cocaïne te verplaatsen met het doel deze van het haventerrein af te smokkelen. Tijdens het onderzoek op het terrein werd in buurt ook een hotelcontainer aangetroffen. In deze container heeft de groep vermoedelijk enige tijd verbleven er werden ondermeer 18 sporttassen met levensmiddelen aangetroffen.

Later in het onderzoek zijn nog partijen van 52 en 86 kilo cocaïne aangetroffen die te herleiden waren naar de uithalers. De verdachten hebben hun acties gefilmd, deze beelden zal het Openbaar Ministerie tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak vrijgeven.