Uitdaging voltooid: kerstboom voor station Rotterdam Centraal brandt

Afgelopen dagen in weer en wind is er hard gewerkt op het Stationsplein in Rotterdam: middelpunt is een grote kerstboom. Journalist Maikel Coomans van RTV Rijnmond wist ruim 35.000 euro daarvoor bijeen te brengen.

Het vele geld voor de grote kerstboom voor het station bleek noodzakelijk omdat Coolblue met de sponsoring stopte. De gemeente Rotterdam moest op het laatst nog in actie komen om de boom terug te laten keren, aldus een voormalig raadslid van Leefbaar Rotterdam. Het ingezamelde bedrag werd in korte tijd bijeengebracht waarna het transport richting Rotterdam kon aanvangen met twee grote kerstbomen. Een van de bomen heeft als bestemming Coolsingel.

Vanavond werd de 18 meter hoge kerstboom ontstoken in bijzijn van Coomans die 1 week de tijd had om sponsors te vinden, overigens met succes. Het Havenbedrijf Rotterdam, AHOY, Club 25 (netwerk van Rotterdammers), Breman Woningbeheer en de gemeente Rotterdam wisten de kosten te dekken en daarmee de kerstsfeer te laten stralen voor het Centraal Station. De inzamelingsactie blijft nog doorgaan, dat bedrag komt ten goede aan het Sophia Kinderziekenhuis.

Awxz05.jpg

1DhaCS.jpg

Utw4ox.jpg

nPsWM5.jpg

MmfMuv.jpg

ve9HZh.jpg