Tweeling gezocht voor dood van Schiedammer Stuart Markiet

Tweeling gezocht voor dood van Schiedammer Stuart Markiet

Dinsdag 1 september gaven politie en justitie de namen en foto's vrij van een 24-jarige tweeling uit Rotterdam. Ze verdenken hen ervan betrokken te zijn geweest bij de gewelddadige dood van Stuart Markiet. Zijn lichaam werd woensdag 22 april gevonden. De verdachten zijn geplaatst op de Nationale Opsporingslijst.

Woensdag 22 april werd uit het water van de Nieuwe Waterweg nabij Rozenburg, het stoffelijk overschot van de 41-jarige Schiedammer Stuart Markiet gehaald. De man werd sinds maandag 6 april vermist. Uit de sectie bleek dat hij vermoedelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. De politie startte meteen een grootschalig rechercheonderzoek. Dinsdag 26 mei hield het rechercheteam een 28-jarige Rotterdammer aan op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Markiet. Hij werd na de inbewaringstelling vrijgelaten, maar blijft verdachte in deze zaak. Gedurende het onderzoek kwamen er aanwijzingen dat de neven van Markiet, mogelijk verantwoordelijk zijn voor zijn dood. Het onderzoek was er dan ook op gericht deze tweeling zo snel mogelijk op te sporen en aan te houden.

Gedurende het onderzoek zijn verschillende opsporingsmiddelen ingezet om de verdachten op te sporen. De inzet van deze middelen heeft tot nu toe echter niet geleid tot het achterhalen van de verblijfplaats van de verdachten. Het College van Procureurs-Generaal heeft nu toestemming gegeven om de identiteit van de verdachten bekend te maken. De ernst van het misdrijf en het feit dat alle aanknopingspunten in het opsporingsonderzoek uitgelopen zijn, rechtvaardigen dit besluit.

Melvin Vincent Markiet
Hij is geboren op 14 september 1990, is 1.77 m lang en is te herkennen aan een aantal opvallende tatoeages. Op zijn linker onderarm staat ‘Mellie’, zijn bijnaam en in zijn nek heeft hij een kroon, revolver en een aantal sterren. Melvin heeft een gouden boventand en gaatjes in zijn oren. Op deze foto’s draagt hij zijn haar langer. Let daar niet te veel op, die haardracht kan hij hebben aangepast.

Kevin Lucien Markiet
Hij is uiteraard geboren op dezelfde datum, is 1.80 m, iets langer dus dan zijn broer en draagt op alle foto’s die de politie van hem heeft zijn haar zeer kort. Hij heeft een tatoeage met de naam ‘Kevin’ op zijn linkerarm en een litteken onder de kin.

Informatie?
Iedereen die weet waar de verdachten zich bevinden, kan bellen met de Opsporingstiplijn van de politie op 0800-6070. Anoniem informatie geven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Team Nationale Criminele Inlichtingen is voor dit misdrijf bereikbaar op 079-3458999.