Tweede aanhouding voor vuurwerkincident Ridderkerk

Tweede aanhouding voor vuurwerkincident Ridderkerk

Zondagmiddag 3 januari is een tweede verdachte aangehouden naar aanleiding van het vuurwerkincident tijdens de jaarwisseling aan de Zalm in Ridderkerk. Het afsteken van een stuk vuurwerk zorgde daar kort na middernacht voor de nodige schade en vier personen raakten gewond. De aangehouden man is een 27-jarige Rotterdammer. 

In de nacht van 31 december op 1 januari ontstond rond 00:20 uur aan de Zalm flinke schade door het afsteken van vuurwerk. Toen de politie ter plaatse kwam, meldde zich een 51-jarige Ridderkerker die verklaarde verantwoordelijk te zijn geweest voor het tot ontploffing brengen van het vuurwerk. Hij werd aangehouden. Vier personen in de leeftijd van 18, 31, 34 en 46 jaar raakten gewond. Twee daarvan moesten voor controle naar het ziekenhuis. 

De politie stelde vervolgens een uitgebreid onderzoek in om te achterhalen wat er had plaatsgevonden en om wat voor vuurwerk het ging. Uit dit onderzoek kwam de naam van de 27-jarige man uit Rotterdam naar voren. Zijn exacte rol bij het incident wordt nog onderzocht. Uit het onderzoek is ook duidelijk geworden dat het geen (zelfgemaakte) vuurwerkbom is geweest, maar dat het ging om illegaal vuurwerk dat werd afgestoken. Het onderzoek naar het incident wordt verder voortgezet. De 51-jarige man die in eerste instantie werd aangehouden, zit nog vast.