Twee woningen onbewoonbaar en veel schade bij café door zeer grote brand Kleiweg Rotterdam (video)

Zaterdagochtend is brand uitgebroken in een woning op de eerste etage boven een café aan de Kleiweg in Rotterdam. Bij de brand zijn twee woningen compleet uitgebrand en liep het café grote schade op.

Omstreeks 09:15 uur kregen de hulpdiensten melding van een uitslaande woningbrand op de eerste etage. Al snel was duidelijk hoe heftig de brand was en werd opgeschaald naar het sein "Zeer Grote Brand". Hierdoor kwamen meerdere blusvoertuigen en een hoogwerker ter plaatse om de brand te bestrijden.

Twee personen waren in de woning aanwezig waar brand was uitgebroken en zijn met rookinhalatieklachten per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in de buurt. Het betreft een oud pand met houten vloeren waardoor de brand zich snel ontwikkeld heeft en is doorgeslagen naar de woning erboven. Van deze woning waren de bewoners ten tijden van de brand niet thuis.

Alle directe naastgelegen woningen zijn uit voorzorg tijdelijk ontruimd. De bewoners konden nadat de brand geblust was en de woningen gecontroleerd waren op koolmonoxide weer terug naar binnen. De brandweer zal verder onderzoek doen naar de oorzaak van de brand en er wordt gekeken naar een oplossing voor de getroffen bewoners.

2CjcN4.jpg

GEJ1Am.jpg

74UUw6.jpg

gADqD7.jpg

XFT1Lo.jpg

CT0GLl.jpg

sOtSTZ.jpg

KcsAmj.jpg