Twee vuurwapens en drie miljoen euro in woning Bleiswijkstraat Rotterdam

De politie heeft een 35-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De politie heeft een zogenoemde "spookwoning" aan de Bleiswijkstraat in Rotterdam een onderzoek verricht.

Tijdens dat onderzoek heeft de Forensische Opsporing sporen veiliggesteld. Ook troffen zijn twee vuurwapens aan en drie miljoen euro. De woordvoerder van de politie kon nog niet meer zeggen. 

Spookwoning
Een spookwoning kan een huis of een appartement zijn. Dit pand wordt illegaal bewoond. De eigenaar van de woning heeft de woning meestal verhuurd via een makelaar. Als de huurder niet staat ingeschreven op het betreffende adres wodt er gesproken over een "spookwoning". Mensen die niet gevonden willen worden door de belastingdienst, deurwaarders of justitie maken meestal gebruik van dit soort woningen. Het kunnen naast criminele ook eigenaren zijn van failliete bedrijven. Die laatste groep gaat daar wonen zodat ze niet gevonden kunnen worden door schuldeisers. Naast dat er gewoond kan worden, worden de panden ook gebruikt voor opslag van wapens, drugs, zwart geld. 

bewegendebanner

7iGhk4.JPG

O7NTmm.JPG