Twee mannen opgepakt voor gijzeling in Schiedam

Twee mannen opgepakt voor gijzeling in Schiedam

De politie heeft twee mannen opgepakt voor de gijzeling afgelopen nacht in Schiedam. Voor de deur van het Vlietlandziekenhuis in Schiedam werd een zwaargewonde man afgeleverd. De man is vanaf daar met spoed overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. 

De politie werd rond kwart over negen vrijdagavond een melding dat een 48-jarige man uit Krimpen aan den IJssel tegen zijn wil in werd vastgehouden in Schiedam. De politie zette direct een zoekactie op, maar kon de man niet vinden. Na middennacht kwam er een melding van een schietpartij binnen aan de Rozenburgsestraat in Schiedam. Hier hebben getuigen gezien dat een gewonde man uit een woning werd gedragen en vervolgens in een auto werd weggereden.

Het slachtoffer werd bij het Vlietlandziekenhuis gevonden. De 42-jarige bestuurder, zonder vaste woon of verblijfplaats, werd direct door de politie aangehouden. De auto werd meegenomen voor onderzoek. Het arrestatieteam heeft hierna een inval gedaan in de woning aan de Rozenburgsestraat. Hier werd een 52-jarige man uit Schiedam aangehouden. In het huis werd ook een vuurwapen gevonden. De politie start een verder onderzoek.