Twee jongens op de bon voor negeren gesloten spoorbomen metrostation Alexander

Twee jongens op de bon voor negeren gesloten spoorbomen metrostation Alexander

Woensdagmiddag rond 16.00 uur deelden agenten in Rotterdam bekeuringen uit aan twee jongens die de gesloten spoorbomen negeerden bij metrostation Alexander. Tijdens het schrijven van de bekeuringen, gingen de jongens er vandoor. Een oplettende getuige hielp de politie bij de uiteindelijke aanhouding. 

De politie hield de jongens tegen nadat ze zich niets aantrokken van de gesloten slagbomen bij de metro-overgang. Tijdens het schrijven van de bekeuringen, gingen de jongens er vandoor. Een oplettende man die het zag gebeuren, tackelde één van de jongens. Helaas konden ze toch doorrennen en kwamen weer in de buurt van het station uit, waar het de omstander lukte om nu de andere jongen te tackelen. 

Een agent, die bij de schermutseling ten val kwam met zijn fiets, kon daardoor de jongen aanhouden. Even later konden agenten ook de andere jongen op de bon slingeren. Hij had zich verstopt in een trein. De twee jongens van 19 en 21 jaar uit Nieuwerkerk a/d IJssel hebben een flinke bekeuring gekregen en een goed gesprek met de politie. Helaas ontbreekt ieder spoor van de dappere omstander die de politie hielp om de jongens in de kraag te vatten. De politie is hem erg dankbaar.