Twee gewonden bij zeer grote uitslaande brand in flat Veenoord Rotterdam (video)

In een flat aan het Veenoord in Rotterdam heeft een zeer grote uitslaande brand gewoed. Vier personen zijn nagekeken door ambulancepersoneel. Een bewoner en buurman zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De schade is groot.

Rond 4:10 uur vannacht brak de brand uit op de zevende etage van de galerijflat. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit de woning en was sprake van dikke zwarte rookontwikkeling. Om 4:14 uur werd middelbrand gemaakt waarna om 4:19 uur opgeschaald werd naar grote brand en om 4:37 uur zeer grote brand. Naast veel brandweer waren ook politie en meerdere ambulances ter plaatse. Vier personen zijn nagekeken vanwege rookintoxicatie. Twee van hen, de bewoner en een buurman, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Bovenliggende woningen werden ontruimd waardoor zo'n 20 mensen op straat kwamen te staan. Voor tijdelijke opvang werd een stadsbus ter plaatse gevraagd. Inmiddels is duidelijk dat zeven woningen op de zesde, zevende en achtste etage onbewoonbaar zijn.

De schade als gevolg van de brand is groot. De woning is volledig uitgebrand en ook omliggende woningen liepen schade op. Team Brandonderzoek van de brandweer verricht onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Op 12 juni 2022 vond in een tegenovergelegen flat eveneens een zeer grote uitslaande brand plaats. Daarbij overleed een hond en raakte een vrouw gewond.

jKAa5t.jpg

3vur5N.jpg

7Co2nk.jpg

215LzH.jpg

LiHyO8.jpg

nmaqWd.jpg

z7ChdV.jpg

Hy3fku.jpg

wRuFXg.jpg

epRI4g.jpg