Twee gewonden bij boom op auto

Twee gewonden bij boom op auto

Vanavond zijn twee automobilisten zwaargewond geraakt door een omgevallen boom aan de Ridderlaan in Oostvoorne. De boom viel toevallig op een passerende cabriolet, een achterop komende bestuurder probeerde uit te wijken, maar raakte de stoeprand en kwam met auto op de zijkant terecht.

Alhoewel....dat was het scenario van de drie maandelijkse grote oefening van de
blusgroepen Oostvoorne en Rockanje van de Westvoornse brandweer.
Die er overigens een hele kluif aan hadden om tijdens de oefenavond de
'slachtoffers' uit de auto's te bevrijden. Alhoewel de oefening in Oostvoorne plaats vond werd de blusgroep Rockanje voor deze ene keer als eerste gealarmeerd, maar al snel na aankomst werd de blusgroep Oostvoorne gevraagd ter assistentie.

De blusgroepen kregen de uitdaging om de onfortuinlijke chauffeurs veilig en voorzichtig uit de auto's te halen. De blusgroep Rockanje moest hiervoor het dak verwijderen van de auto die op z'n zijkant lag, de Oostvoornse blusgroep moest eerst de (echte) boom wegzagen voordat men überhaupt bij de auto kon komen. O.a. moest er rekening worden gehouden met zowel het slachtoffer als met de spanningen die bij zo'n ongeval op de auto's komen te staan.

Hierdoor leek het voor het massaal toegestroomde publiek dat het werk niet erg vlotte, maar uiteindelijk werden de 'slachtoffers' veilig en rechtstandig uit de autowrakken gehaald en fictief vervoerd naar verschillende ziekenhuizen in de omgeving. De uitzetter van de oefening, de enige beroepsbrandweerman van Westvoorne, had gezorgd voor flink wat leermomenten welke zijn vrijwillige collega's in de oefening mochten ondervinden. Aan het eind van de avond bleek de oefening, op enkele kleine puntjes na, zeer geslaagd.