Twee gewapende berovingen in Rotterdam-Zuid

Twee gewapende berovingen in Rotterdam-Zuid

Twee vijftienjarige Rotterdammers werden dinsdagmiddag rond 18.00 uur aan de Krabbendijkestraat in hun woonplaats het slachtoffer van een gewapende beroving. Een paar uur later, rond 20.15 uur, vond er nog een beroving plaats in Rotterdam-Zuid, in een flat aan de Aalsdijk. Hierbij bedreigden drie daders een 31-jarige man uit Bovenkarspel met een vuurwapen en een mes.

Krabbedijkestraat
De twee tieners zaten iets voor 18.00 uur op een bankje aan de Krabbendijkestraat toen een jongeman hen benaderde. Hij bedreigde hen met een vuurwapen en eiste geld en waardevolle spullen. De geschrokken jongens gaven hem hun telefoon en een dure jas. De verdachte ging er toen vandoor in de richting van de Kloosterzandestraat. De slachtoffers omschrijven de verdachte als een slanke, getinte jongen tussen 15 en 18 jaar. Hij droeg een grijze joggingbroek en een jas met capuchon. 

Aalsdijk
De tweede beroving vond rond 20.15 uur plaats in een flat aan de Aalsdijk. Het slachtoffer verklaart dat hij voor werkzaamheden naar het pand ging. Eenmaal  binnen werd hij onder bedreiging van een vuurwapen en een mes beroofd door een drietal verdachten. Van twee verdachten kon hij vertellen dat het zou gaan om negroïde mannen. Één van hen zou rond de 18 jaar oud zijn en tenger, de tweede verdachte was wat langer en had rastahaar tot op zijn schouder. Beide mannen droegen petten en capuchons.