Twee demonstraties in Weizigtpark Dordrecht rustig verlopen (video)

In het Weizigtpark in Dordrecht is zondagmiddag gedemonstreerd door twee verschillende groepen. Aan de ene kant van het Weizigtpark vond een protest plaats van Black Lives Matter. Aan de andere kant werd gedemonstreerd voor vrijheid van meningsuiting en het recht op demonstreren. Omstreeks 16:00 uur ging het programma van start.

Op het protest van Black Lives Matter zijn ongeveer 200 mensen afgekomen, dat is een stuk minder dan de 750 die aanvankelijk verwacht werden. Tijdens de demonstratie werd er op het podium gespeecht door verschillende sprekers. Ook werd er een minuut stilte gehouden voor iedereen die door politiegeweld om het leven is gekomen. De demonstranten hebben zich tijdens het protest goed aan de coronamaatregelen gehouden. Op het veld kon voldoende afstand worden gehouden tot elkaar. Er hoefde dan ook niet te worden ingegrepen door de politie.
 
Het protest voor vrijheid van meningsuiting en recht op demonstratie verliep ook zonder problemen. Wel zijn enkele demonstranten gewaarschuwd door de politie omdat er geen anderhalve meter afstand werd gehouden. Er waren bij deze demonstratie zo'n 20 personen aanwezig.
 
Omstreeks 17:30 uur werden beide demonstraties beëindigd. Het park liep hierna langzaam leeg onder toeziend oog van de politie. De politie meld dat er geen arrestaties zijn verricht.

https://www.facebook.com/redactiemediatv/videos/229114981404758/

4imk66.jpeg

SaHEMj.jpeg

vYyupk.jpeg

arrdE5.jpeg

MqprAa.jpeg

LBDSsc.jpeg

STraR0.jpeg

mhWReG.jpeg

VCZqRp.jpeg

uhtcG5.jpeg