UPDATE | Man komt om het leven bij grote brand in ondergrondse parkeergarage Wilgenwede Barendrecht (video)

In een ondergrondse parkeergarage aan de Wilgenwede in Barendrecht heeft een grote brand gewoed. Meerdere auto's vatten vlam, met flinke rookontwikkeling als gevolg. De brandweer trof na 30 minuten een zwaargewond slachtoffer aan.

Daarom werden het mobiel medisch team en een ambulance gealarmeerd. Het slachtoffer is door brandweermensen uit de ondergrondse garage gedragen waarna medisch behandeling plaatsvond. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden, meldt Rijnmond.

De brandweer schaalde na 8 minuten op naar middelbrand en na 19 minuten op naar grote brand. Meerdere blusvoertuigen en twee ladderwagens zijn ter plaatse. De brandweer heeft de brand geblust en is het pand nu aan het ventileren. Bewoners in de bovengelegen flat hoefden hun woningen niet te verlaten. Een robot van team digitale verkenning van de brandweer is de garage ingereden om de situatie te bekijken.

Eén van de uitgebrande voertuigen is hybride. Het risico op (her)ontbranding is daarom aanwezig. Team transport van de politie is ter plaatse om met een speciale takelwagen de auto uit het pand te halen. Rond 18:30 uur konden zij beginnen met het bergen van de voertuigen. De schade in de garage is groot: naast de twee voertuigen die zijn uitgebrand is sprake van rook- en roetschade.

0Jzn6F.jpg

FleGc8.jpg

1Aonuf.jpg

EUlSPx.jpg

gorYGX.jpg

si7lDo.jpg

fhvaLJ.jpg

hbj6oR.jpg

04XYPK.jpg

GbdeUJ.jpg