Twee agenten gewond na aanhouding agressieve verdachte Wolphaertsbocht Rotterdam

Twee agenten gewond na aanhouding agressieve verdachte Wolphaertsbocht Rotterdam

Tijdens een controle op de Wophaertsbocht in Rotterdam heeft de politie dinsdagavond een Rotterdammer aangehouden omdat agenten vermoedden dat hij drugs bij zich had. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig. Twee agenten en hijzelf raakten licht gewond.

Twee agenten en een 47-jarige verdachte uit Rotterdam zijn dinsdagavond gewond geraakt tijdens de aanhouding van de verdachte. De man verzette zich hevig waardoor de agenten fysiek geweld moesten gebruiken om hem aan te houden.

Op het moment dat agenten in burger de man wilden aanhouden, ging hij erop een fiets vandoor. Tijdens zijn korte vlucht sloeg hij een politieagent. Hierbij raakte de agent gewond. Kort daarna lukte het de agenten om hem op de Wolphaertsbocht alsnog tot stilstand te dwingen. Opnieuw probeerde de man, door gebruik van geweld in de richting van de agenten, om onder zijn aanhouding uit te komen. Inmiddels waren meerdere agenten gealarmeerd en verleenden assistentie. Met gebruik van fysiek geweld en pepperspray kon de man uiteindelijk door worden afgevoerd. Twee agenten en de verdachte raakten tijdens de aanhouding licht gewond. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en is daar door een arts behandeld. De agenten zijn ook behandeld aan hun verwondingen. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Geweld tegen politie en hulpverleners
De politie vindt agressie en geweld tegen haar medewerkers onacceptabel. Politiebeambten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd. Dit geldt voor iedereen die bij de politie werkt: agenten, rechercheurs, medewerkers van de meldkamer, baliemedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen.