Twee agenten gewond bij aanhouding Driemanssteeweg Rotterdam

Twee agenten gewond bij aanhouding Driemanssteeweg Rotterdam
Twee agenten raakten in de nacht van zondag op maandag gewond bij de aanhouding van een 45-jarige man. De man viel op door zijn rijgedrag, bleek dronken en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De man, afkomstig uit Spanje, reed vannacht slingerend en langzaam over de Groene Kruisweg. Redenen genoeg om hem aan de kant te zetten op de Driemanssteeweg.

Daar moest de man meewerken aan een blaastest. Daaruit kwam naar voren dat de man veel te veel gedronken had. Agenten hielden hem aan. Eenmaal in het politievoertuig werd de verdachte bijzonder recalcitrant. Hij weigerde zijn gordel om te doen en probeerde weer uit de politiebus te komen. De agenten plaatsten de bestuurder uiteindelijk weer op de achterbank waarbij de verdachte kans zag om één van de agenten in zijn been te bijten. Wederom ging hij er vandoor en bij zijn vlucht sloeg hij twee maal een agent in zijn gezicht. Uiteindelijk stopte een derde agent de verdachte. Hij gebruikte peperspray om de man onder controle te krijgen en aan te houden. Verwondingen

De twee agenten die bij dit incident gewond raakten, werden op het politiebureau nagekeken. Zij liepen diverse verwondingen op waaronder een flinke bijtwond in een been, opgezwollen ogen en mond en een wond in de hals. Het rijbewijs van de verdachte werd na het blazen van 575 U/gl ingevorderd. De man zit nog vast voor het gepleegde geweld tegen de politieagenten.