Twee aanhoudingen na schietpartij Lijnbaanhof Rotterdam (video)

Twee aanhoudingen na schietpartij Lijnbaanhof Rotterdam (video)

Maandagochtend heeft de politie een verdachte aangehouden voor betrokkenheid bij een schietpartij op de Lijnbaanhof in Rotterdam. In de vroege maandagochtend ontstond er omstreeks 05:15 uur een ruzie bij een uitgaansgelegenheid op de Kruiskade met een vechtpartij als gevolg. 

Beveiligers haalden twee vechtersbazen uit elkaar en hebben deze de zaak uit gezet. Een 26-jarige Rotterdammer wist zich dusdanig te misdragen dat de beveiligers hem wilden aanhouden en overdragen aan de politie, hij ging er echter vandoor.

De beveiligers achtervolgden de verdachte die plotseling hulp kreeg van een 20-jarige man die een schot loste richting de beveiligers. De beveiligers raakten niet gewond, wel werd een winkelruit geraakt door de kogel.

Door kordaat optreden van de politie kon de 26-jarige verdachte worden aangehouden, de 20-jarige schutter ging er met een auto vandoor maar crashte op het Henegouwerplein tegen een muur. Tijdens de aanhouding had de verdachte het vuurwapen nog in zijn bezit, de recherche neemt het onderzoek verder op zich.