Twee aanhoudingen in onderzoek dodelijke schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam

De politie heeft twee verdachten aangehouden in het onderzoek naar de dodelijke schietpartij in de Schiltmanstraat in Rotterdam waarbij op maandagavond 11 oktober de 20-jarige Roncherello om het leven kwam. Op de bewuste maandagavond vond op de Putsebocht een beroving plaats bij een pinautomaat, een vriend van het omgekomen slachtoffer kreeg hierbij klappen.

Na de beroving gingen de daders er vandoor in een Skoda Fabia: zij werden achtervolgd door een Volkswagen Golf met vier inzittenden, waaronder het slachtoffer van de beroving en Roncherello. In de Schiltmanstraat wordt na een korte achtervolging de Volkswagen Golf onder vuur genomen door een schutter die plotseling opduikt: Roncherello wordt getroffen door een kogel. Na de beschieting wordt hij meteen naar het ziekenhuis gebracht waar hij korte tijd later overleed.

Het onderzoek wat verricht wordt door een team van twintig rechercheurs leidde tot de aanhouding van de mannen van 18 en 23 jaar oud. De politie verdenkt de 18-jarige verdachte ervan dat hij geschoten heeft, onderzoek zal dit moeten uitwijzen.  Het onderzoek naar de schietpartij gaat onverminderd door: de politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Lees ook: Dode na schietpartij Schiltmanstraat Rotterdam-Bloemhof (video)

E3D02a.jpg