Trouwe KNRM donateurs in het zonnetje

Trouwe KNRM donateurs in het zonnetje

De Redders aan de Wal zijn door hun regelmatige donatie één van de belangrijkste pijlers waarop de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is gebouwd. Een aantal zeer trouwe donateurs, die de Reddingmaatschappij al meer dan 50 jaar trouw steunen worden in november op diverse reddingstations ontvangen.

KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft op zaterdag 8 november 5 trouwe donateurs (met support) mogen ontvangen. 14 trouwe donateurs waren helaas verhinderd.

De groep trouwe donateurs en hun familie werden ontvangen in Grand pub de Torpedoloods met koffie en cake. Deelraad voorzitter van Holland Paddy Roomer hield als eerste een korte toespraak met als hoofdpunten de langdurige trouw van de aanwezigen aan de KNRM en dat daardoor ook de vrijwillige opstappers steeds beter mensen in nood of levensgevaar op zee kunnen helpen.

Namens de KNRM sprak voorzitter/penningmeester van de plaatselijke commissie Jan Troost dank uit aan de aanwezigen voor de langdurige steun en werden de 5 trouwe donateurs gedecoreerd met een zilveren KNRM-speld die schipper Jan van der Sar bij hen opspeldde. De volgende heren kregen de speld: H. van Brero uit Maassluis, B.D. Oudmaijer uit Capelle a/d/ Ijssel, D.J. Engelbracht uit Hoogvliet, J. van der Spek uit Lekkerkerk en T. Cuiper uit Doorn.

Na dit officiële gedeelte werden de mensen uitgenodigd voor een vaartochtje aan boord van de moderne KNRM reddingboot Jeanine Parqui en de oud haven reddingboot Koningin Juliana. Deze laatste vaart onder de naam van het havenmuseum Rotterdam met onder andere enkele oud redders van Hoek van Holland.

Na de vaartocht kregen de trouwe donateurs een kop soep en een broodje aangeboden voor zij de thuisruis aanvaarden. Ook nu kwamen de gesprekken goed op gang en bleken velen verbonden met het water. De trouwe donateurs waren zeer onder de indruk en spraken lovende woorden uit richting de bemanning: “Wij zijn blij om dit te mogen beleven! In 1958 besloten wij donateur te worden, omdat de reddingsmaatschappij onafhankelijk van tijd, mensen uit zee redt, of het nu vriend of vijand is. We hebben grote bewondering voor deze particuliere instelling.” Dit was een waardevolle afsluiting van een bijzondere dag voor trouwe donateurs en vrijwillige opstappers.