UPDATE | 250 treinreizigers geëvacueerd na rookontwikkeling op HSL-lijn bij Rotterdam-Zestienhoven (video)

Een passagierstrein is vanavond in de tunnel van de hogesnelheidslijn ter hoogte van Rotterdam-Zestienhoven tot stilstand gekomen. In de omgeving van de tunnel was een sterke schroeilucht te ruiken, die ontstond door vastgelopen remmen.

In de trein zaten ongeveer 250 personen die geëvacueerd moesten worden. De passagiers kwamen door een nooduitgang op het Bertus Brouwerhof in de wijk Zestienhoven terecht. Een aantal meter verderop konden zij weer naar beneden om in een trein in een andere tunnelbuis in de trein naar Amsterdam te stappen. Brandweerlieden, ambulancemedewerkers en politieagenten hielpen passagiers met hun baggage de trap op en af. Om voldoende hulpdiensten ter plaatse te krijgen en de inzet in goede banen te leiden, werd opgeschaald naar GRIP 1.

Het hele incident duurde een aantal uren, waardoor meerdere reizigers hun vlucht op Schiphol Airport niet haalden. Ook waren er reizigers die niet langer richting Amsterdam hoefden te gaan, omdat ze bijvoorbeeld niet op tijd meer waren voor een voorstelling.

ProRail is ter plaatse om de defecte trein te repareren waarna de tunnel vrijgegeven kan worden.

Lm27JG.jpg

f1o75F.jpg

rRjjaQ.jpg

XY0cEV.jpg

vNNQGH.jpg

P43fd6.jpg

BPj2tA.jpg

MyofFl.jpg

YpFNBB.jpg

felyOD.jpg