Trein ontruimd na vinden verdacht pakketje Rotterdam Centraal Station

Trein ontruimd na vinden verdacht pakketje Rotterdam Centraal Station

Dinsdagochtend is er een verdacht pakketje aangetroffen in een trein op Rotterdam Centraal. De trein is direct door de medewerkers van de NS ontruimd. In overleg met de politie werd besloten om meerdere perrons af te sluiten en werd Team Explosieven Verkenning ter plaatse gevraagd. 

De reizigers werden opgevangen en met een ander vervoermiddel naar hun bestemming gebracht. Ook ontstond er vertraging omdat meerdere perrons buiten gebruik werden gesteld. In opdracht van de politie is de trein uiteindelijk naar een zogenoemde "veilige zone" gereden. Hier heeft de politie een verder onderzoek ingesteld. De politie liet vanmiddag weten dat het om loos alarm ging.

De politie heeft na de aanslagen in Parijs en Brussel hun handen vol aan meldingen van bezorgde burgers. De melding gaan veelal over verdachte personen en achtergelaten koffers. De politie neemt alle meldingen uiterst serieus en neemt geen risico. 

In de dagen direct na de aanslagen in Brussel zijn er bij de politie ruim 650 meldingen binnengekomen van verdachte situaties. 

[tweet account="mediatvnl" id="714701213779025920"]