Topsportcentrum Rotterdam ontruimd tijdens wedstrijd Israël tegen Polen

Topsportcentrum Rotterdam ontruimd tijdens wedstrijd Israël tegen Polen

Maandagmiddag zijn twee mannen aangehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam. De politie kreeg een melding van de organisatie van een sporttoernooi dat er twee mannen aanwezig waren die zich verdacht gedroegen. Agenten gingen poolshoogte nemen en controleerden de mannen. Opdat moment werd er een volleybalwedstrijd gespeeld tussen Israël en Polen. 

De melding werd naar de politie gemaakt toen speler van het Israëlisch spelers twee verdachte  - Arabisch uitziende - mannen op de tribune zagen zitten. Waarom de twee zich verdacht gedroegen is niet bekend. Toen zij geen identiteitsbewijs konden laten zien, is het tweetal (resp. 37 uit Rotterdam en 26 uit Utrecht) aangehouden en meegenomen voor verhoor. Zij worden verdacht van oplichting, aldus de politie. De organisatie besloot het toernooi later die middag af te gelasten. De politie heeft nadat het pand ontruimd was met een speurhond, mensen van Team Explosieven Verkenning en Forensische Opsporing het topsportcentrum doorzocht naar verdachte voorwerpen. Rond half 11 maandagavond werd het pand weer vrijgegeven. Er is niets bijzonders aangetroffen, aldus de politie.

Er zou in het sportcentrum een volleybalwedstrijd beginnen tussen de landen Israël en Polen. Dit in het kader van de European University Games die daar worden gespeeld. Het publiek wat op de tribune zat, is huiswaarts gegaan.