Tieners crashen bij achtervolging na overval op supermarkt Berkel en Rodenrijs (video)

Tieners crashen bij achtervolging na overval op supermarkt Berkel en Rodenrijs (video)

Vrijdagavond heeft er naar aanleiding van een overval op een filiaal van Albert Heijn in Berkel en Rodenrijs een achtervolging plaatsgevonden. De twee overvallers gingen er met hoge snelheid vandoor in hun vluchtauto.

De politie heeft het voertuig enige tijd achtervolgd met onder andere het Arrestatieteam en het Team Parate Eenheid. In korte tijd waren de overvallers Gorinchem gepasseerd en hebben bij Vuren de snelweg verlaten. Vervolgens zijn zij weer de snelweg richting Rotterdam opgedraaid, na een aantal kilometer is de bestuurder de macht over het stuur verloren en is de auto door de vangrail gereden en naast de snelweg in de berm beland. De mannen zijn vervolgens aangehouden en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie reed mee. 

De A15 richting Rotterdam is enige tijd volledig afgesloten geweest vanwege politieonderzoek. Volgens de politie zijn de inzittenden een 19 jarige man uit Rotterdam en een 17 jarige man uit Capelle aan den IJssel. Wat er bij de overval buit is gemaakt is nog onbekend.