Tiener dreigt leerkrachten met wapen

Tiener dreigt leerkrachten met wapen

De politie heeft in samenwerking met leerkrachten van een school een jongen aangehouden die met een luchtdrukwapen enkele docenten had bedreigd. Woensdagmiddag rond 12.45 uur kreeg de politie melding dat er een jongen met een luchtdrukwapen leerkrachten had bedreigd in het Wellantcollege aan de Anna Hoevestraat.

De leraren hebben de jongen overmeesterd. Agenten namen de verdachte over van de docenten en brachten hem over naar een politiebureau. De 15-jarige jongen uit Oostvoorne is daar ingesloten. De toedracht van de bedreiging ligt mogelijk in een slechtnieuwsgesprek dat eerder op de dag met de scholier is gevoerd. De examenkandidaat zou zijn meegedeeld dat hij bij zijn gelijkblijvende inspanning, dit jaar zou zakken voor zijn examen.

Hij heeft daarop thuis het luchtdrukwapen gehaald en is naar de school gekomen. Het wapen is door politiemensen veilig gesteld en in beslag genomen. In de school is op dit moment opvang voor leerlingen, ouders en leerkrachten. Deze slachtofferhulp wordt aangeboden door de politie, de school zelf en de GGD. Ook in de avond zal een bijeenkomst plaatsvinden voor de directbetrokkenen. De scholieren hebben een brief gehad. De leerling stond niet bekend op de school als gewelddadig. De politie onderzoekt de toedracht.