Tien tips over moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs

Tien tips over moord op Rob Zweekhorst in Berkel en Rodenrijs

De politie heeft tien tips binnen gekregen over de moord op GGZ-Directeur Rob Zweekhorst uit Berkel en Rodenrijs. Dat zegt het AD. De politie is inmiddels een onderzoek gestart naar de binnengekomen tips. 

Langzaam werd duidelijk dat Rob het slachtoffer is geworden van een persoonsverwisseling en dat de kogels bestemd waren voor iemand anders die moet boeten voor het verloren gaan van een lading drugs. De politie weet wie het eigenlijke slachtoffer is. De lading drugs zat verstopt in een lading fruit en had een waarde van miljoenen euro's.

De 44-jarige Rob Zweekhorst werd van dichtbij neergeschoten toen hij zijn hond uitliet in Berkel en Rodenrijs. Rob overleed, ondanks alle inspanningen van de hulpverleners, ter plaatse aan zijn verwondingen. 

In deze zelfde zaak is nog een dodelijk slachtoffer te betreuren, Rinus Moerer uit Steenwijk. Met zijn bedrijf importeerde hij fruit uit Costa Rica. Maar ook zat hij in illegale drugstransport. Deze liquidatie mislukte eerder maar uit eindelijk werd ook Rinus doodgeschoten op 14 april 2014.