Tien jaar cel en TBS voor koelbloedige liquidatiepoging in Schiedam

De 22-jarige Mert D. Heeft deze week tien jaar cel en tbs tegen zich horen eisen voor het neerschieten van de toen 18-jarige Seymen uit Schiedam. Aanleiding tot de schietpartij bleek een opstootje te zijn waarbij D. een blauw oog geslagen kreeg door zijn latere doelwit.

Wat de aanleiding tot het blauwe oog is geweest kon niet blijken: wel zocht D. Seymen de avond voor de schietpartij op bij zijn huisadres om verhaal te halen. De moeder van Seymen kreeg te horen van Mert D. dat hij haar zoon, die op het moment van de confrontatie niet thuis was, wilde vermoorden.

Koelbloedige liquidatiepoging

Een dag na de confrontatie liep D. zijn doelwit tegen het lijf op de P.J. Troelstralaan in Schiedam, hier ging hij over tot een koelbloedige liquidatiepoging. D. trok een wapen en schoot Seymen van dichtbij in het hoofd terwijl zijn broer er bij was, het slachtoffer raakte zwaargewond en belandde in kritieke toestand in het ziekenhuis.

Aanhouding

Kort na de schietpartij kon de politie de verdachte inrekenen: D. meldde zichzelf bij de politie. Tot op de dag van vandaag ontkent hij iedere vorm van betrokkenheid bij de schietpartij. In het onderzoek naar de schietpartij zijn genoeg sporen verzameld waaruit blijkt dat de verdachte daadwerkelijk betrokken was bij de schietpartij.

Als gevolg van de schietpartij heeft de inmiddels 19-jarige Seymen zware hersenschade opgelopen, het enige wat hij nog kan is knipperen met zijn ogen.

DtOJmR.jpeg