Terrorismeverdachte aangehouden in Rotterdam op verzoek Frankrijk (video)

Terrorismeverdachte aangehouden in Rotterdam op verzoek Frankrijk (video)

Op verzoek van de Franse justitie is zondagmiddag in Rotterdam een 32-jarige man aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag. De Franse autoriteiten verzochten vrijdag om aanhouding van de Fransman die naar voren was gekomen in een terrorismeonderzoek.

Aanhoudingen
De politie hield nog drie verdachten aan. Het gaat om twee mannen van 43 en 47 jaar met een Algerijnse achtergrond. De personalia van de derde verdachte is nog niet vastgesteld. De woningen waar de verdachten verbleven aan de Burgemeester Meineszstraat en Mathenesserweg in Rotterdam West worden door de politie doorzocht.

Evacuatie omwonenden
Met het oog op de veiligheid van de bewoners zijn de omringende woningen geëvacueerd. De aanhoudingen konden worden gedaan door nauwe samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en de AIVD. De aanhoudingen werden uitgevoerd door de Dienst Speciale Interventies (DSI), een speciale antiterreureenheid van de politie. De aangehouden Fransman wordt naar verwachting binnenkort overgeleverd aan Frankrijk.