Televisiecamera's worden oplichter teveel

Televisiecamera's worden oplichter teveel

De politie heeft bij het Centraal Station van Rotterdam een verdachte van oplichting aangehouden. De zaak is aan het licht gekomen door onderzoekers van het TROS-programma Opgelicht?!

Maandagochtend rond half tien had een 32-jarige man uit Andijk een afspraak met een 24-jarige vrouw uit Geleen. Zij had gereageerd op een advertentie op internet voor werk in het buitenland. Als aanbetaling hiervoor zou de vrouw een paar honderd euro voorschot moeten voldoen. De oplichter zou met een valse naam gebruik maken van bekende bestaande bedrijven. Hij liet na betaling van het geld, niets meer van zich horen.

Achtervolging
Op het moment dat de televisieploeg bij het gesprek van de man en de vrouw kwam, maakte de verdachte zich direct uit de voeten en rende het station uit. Rechercheurs die de locatie in de gaten hielden, arresteerden de man op de Plaza.

Verdachte situaties
De politie adviseert in dergelijke gevallen om geen contant geld op straat te overhandigen en om in verdachte situaties de politie op de hoogte te brengen. Het is in de planning van de TROS nog niet bekend wanneer de beelden van de aanhouding op televisie zullen worden vertoond.