Team Paraatheid valt woning binnen na overval op sigarenwinkel 1e IJzerstraat Rotterdam

Team Paraatheid valt woning binnen na overval op sigarenwinkel 1e IJzerstraat Rotterdam

Vrijdagmorgen is Team Paraatheid een woning binnen gevallen aan de 1e IJzerstraat in Rotterdam. Kort daarvoor had er een overval plaatsgevonden op een sigarenwinkel aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam. Op basis van getuigenverklaringen en een verspreid burgernet bericht konden in de omgeving snel twee personen worden aangehouden.

Overval sigarenwinkel Nieuwe Binnenweg Rotterdam
Rond 09.30 uur heeft een gewapende man een sigarenwinkel aan de Nieuwe Binnenweg overvallen. Hij bedreigde de eigenaar met een vuurwapen en eiste dat hij de kluis zou openen. De dader ging er uiteindelijk zonder buit vandoor. Niemand raakte gewond. Getuigen konden een goed signalement doorgeven en het kenteken van de auto waarmee de verdachte er vandoor ging. De politie startte direct een groot onderzoek in de omgeving.

Instap Team Paraatheid 1e IJzerstraat Rotterdam
Rond 10.15 uur kon een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 42-jarige man uit Rotterdam. Een vrouw die op dat moment bij hem was is ook aangehouden. 
In verband met de politieactie werd de Willem Buytewechstraat, ter hoogte van de 1e IJzerstraat, volledig afgesloten. Het onderzoek zal worden voortgezet.