Team Paraatheid assisteert politie Den Haag bij uit de hand gelopen demonstratie

Team Paraatheid assisteert politie Den Haag bij uit de hand gelopen demonstratie

Team Paraatheid van de politie eenheid Rotterdam is vanavond opgeschaald naar Mobiele Eenheid. De reden hiervan was de uit de hand gelopen demonstratie in Den Haag. De politie-eenheid van Den Haag verzocht om meer assistentie toen de grote groep demonstranten zich tegen de politie keerde.

De reden van de demonstratie is het overlijden van de 42-jarige Mitch Henriquez tijdens de aanhouding van afgelopen zaterdag. De politie arresteerde de man omdat er een melding gemaakt was dat hij een wapen bij zich had. Mitch werd tijdens zijn arrestatie onwel en overleed 's avonds in het ziekenhuis. De Rijksrecherche onderzoekt de zaak. 

De demonstranten protesteren tegen het politiegeweld. Er werden diverse toespraken gehouden. Uiteindelijk keerde de demonstranten zich tegen de politie en heeft de politie enkele charges uitgevoerd. Ook werden onder andere auto's en abri's vernield en werden er op diverse plaatsen branden gesticht. 

Er werd onder andere brand gesticht onder een overkapping van een flat. Bewoners hebben de brand zelf geblust toen de brandweer aan kwam. Zij voerde nog een na controle uit en ook zij werden daar bekogeld. De brandweer heeft direct bescherming gekregen van de Mobiele Eenheid.

Een ruiter van de politie raakte gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een paard van de politie raakte gewond toen deze tegen een auto aan liep omdat er vuurwerk gegooid werd. 

De politie heeft diverse aanhoudingen verricht. Hoeveel aanhoudingen er zijn gedaan is nog niet bekend.