Team Paraatheid assisteert bij Koerdische demonstratie Tweede Kamer Den Haag

Team Paraatheid assisteert bij Koerdische demonstratie Tweede Kamer Den Haag

Team Paraatheid van de eenheid Rotterdam heeft maandagavond de eenheid Den Haag geassisteerd bij een spontane demonstratie van de Koerdische gemeenschap. Rond tien uur maandagavond wisten ongeveer 100 Koerdische demonstranten de hal van het Tweede Kamergebouw binnen te komen. 

Door het snelle optreden van de beveiliging en politieagenten konden zij de groep tegenhouden in de centrale hal. Meerdere politie eenheden en het parate peloton van de eenheid Den Haag werden ter plaatse gestuurd om de demonstratie in goede banen te leiden. Ook werd de hulp ingeroepen van Team Paraatheid van de Eenheid Rotterdam. Voor de deur van de Tweede Kamer verzamelde zich ook een grote groep Koerdische mensen. Zij kwamen vanuit het hele land na een oproep op Twitter. Niet alleen in Nederland was er een spontane demonstratie maar ook in andere Westerse landen.

De Tweede Kamervoorzitter mevrouw Van Miltenburg ging in gesprek met een kleine groep demonstranten. De demonstranten verlieten rond twee uur vannacht het Tweede Kamergebouw. De demonstranten willen dat Nederland en andere westerse landen snel gaan bombarderen in Syrië om terreurbeweging IS tegen te gaan. De Koerdische gemeenschap wezen vooral op de humanitaire noodsituatie en de belegering van IS (Islamitische Staat) in Kobani. Dat ligt in het noorden van Syrië.  Nederlandse F16-gevechtsvliegtuigen zijn alleen actief boven Irak. Nederland maakt deel uit van de internationale strijd tegen IS.

De politie laat weten dat de demonstratie in Den Haag zonder ongeregeldheden is verlopen.