TBS geëist voor dodelijke schietpartij in Schiedam

TBS geëist voor dodelijke schietpartij in Schiedam

Voor de schietpartij in een woning aan de Van Heuven Goedhartstraat in Schiedam heeft justitie zes jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De verdachte een 38-jarige man uit Schiedam schoot vorig jaar februari een 26-jarige vriend dood. Het slachtoffer zou explosieven bewaren voor de verdachte. 

De verdachte heeft bekend dat hij een vriend om het leven heeft gebracht. Hij schoot zijn vriend neer toen hij weigerde de explosieven terug te geven. Het slachtoffer gooide de deur dicht waarop de 38-jarige Schiedammer zijn revolver trok en door de deur heen schoot. Het slachtoffer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De verdachte verklaarde dat hij boos en in de war was.

De verdachte is eerder veroordeeld voor wapenbezit, mishandeling, bedreiging, poging tot afpersing en inbraak. Hij zou schizofreen zijn en een alcoholprobleem hebben. De advocaat van de verdachte zegt dat hij handelde uit zelfverdediging. Het slachtoffer zou vanachter de deur hebben geroepen "Pak dat ding". De verdachte dacht dat daarmee het wapen werd bedoeld.

Het 26-jaige slachtoffer handelde volgens de advocaat van de verdachte in wapens en was net ontslagen uit de gevangenis. Het slachtoffer heeft daar een straf uitgezeten voor een geweldsdelict waarbij mogelijk ook een vuurwapen in betrokken was. De rechter doet op 21 januari uitspraak.