TBS geëist tegen verdachte van gruwelmoord op vader Oosterse Tuin Rotterdam

In de rechtbank van Rotterdam is woensdagochtend TBS geëist tegen de 28-jarige Rotterdammer die op 13 januari dit jaar zijn vader om het leven zou hebben gebracht aan de Oosterse Tuin in Rotterdam-IJsselmonde. Op de bewuste avond kwamen de hulpdiensten ter plaatse na de melding van een brand, in de woning troffen zij in een plas bloed het toegetakelde lichaam aan van de 62-jarige bewoner.

Kort na de vondst van de man werd de destijds 27-jarige Bryon M. Aangehouden als verdachte in het onderzoek. Tijdens de aanhouding van M. bekende hij de moord op zijn vader: woensdagochtend ontkende hij in de woning aan de Oosterse Tuin te zijn geweest.  Wat het motief is geweest tot de gruweldaad is vooralsnog niet bekend, de verdachte zou in een psychose hebben gezeten en beroept zich voortdurend op zijn zwijgrecht.

Justitie stelt dat de dader van de moord als een beest tekeer is gegaan, het omgekomen slachtoffer zou langdurig geslagen zijn met een tafelpoot en een halter. Gedurende het onderzoek werd ook duidelijk dat de dood gefilmd is door de dader, deze beelden worden nog steeds onderzocht. Deskundigen stellen dat M. lijdt aan schizofrenie en is hij een acuut gevaar, zo meldt RTV Rijnmond. In het verleden heeft de verdachte al eens vast gezeten na het mishandelen van zijn moeder.

Op 13 oktober doet de rechtbank uitspraak in de zaak.

Lees ook: Man (27) aangehouden voor fatale woningbrand Oosterse Tuin Rotterdam (video)

kHXdoU.jpgMqNmjd.JPG