Surfer in de problemen

Surfer in de problemen

Maandag 7 juli zijn de vrijwillige opstappers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, reddingstation Hoek van Holland om 09.25 uur gealarmeerd door het kustwachtcentrum Den Helder. Bij de kustwacht was een telefonische melding binnengekomen dat er Noord van de Noorderpier, ter hoogte van HV1 boei voor de Hoek een surfer in problemen verkeerde.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui verliet even later met 10 opstappers de Berghaven, op zoek naar de surfer. Deze maandagochtend stond er een behoorlijke Zuidwesten wind kracht 5 tot 6 Beaufort en een leuk golfje. Een schip van de RPA dat op de waterweg voer verlegde ook zijn koers richting het datapunt. De strandwacht Hoek van Holland coördineerde de redding operatie vanaf het strand.

Om 09.50 wist de surfer zelfstandig het strand te bereiken en werd opgevangen door de Hoekse strandwacht. Het bleek te gaan om een ongeveer 25 jarige jongeman uit Delft, deze was geen lid van een vereniging en had ook geen noodsignalen bij zich. Hij verklaarde in problemen te zijn gekomen door een gebroken mastvoet en betuigde excuses voor de opgezette zoektocht. De strandwacht heeft de zaak verder afgehandeld en de KNRM reddingboot Jeanine Parqui ging, bijna ter plaatse, retour station en de RPA verder op patrouille.