Supporters Sevilla vastgezet voor wedstrijd tegen Feyenoord

Supporters Sevilla vastgezet voor wedstrijd tegen Feyenoord

De politie heeft voor de wedstrijd Feyenoord tegen Secilla, 107 supporters vastgezet. De 107 supporters van de Spaanse club wilden de stad in zonder wedstrijdkaarten. De supporters waren met bussen onderweg toen ze bij de Van Brienenoordbrug van de weg werden gehaald. Bij het Zalmhuis in Capelle aan den IJssel stonden inmiddels wijkteams van politie district Oost en de Mobiele Eenheid te wachten.

Daar zijn de supporters gefouilleerd en overgebracht naar een politiebureau. Zij werden aangehouden op basis van een samenscholingsverbod. Nadat zij een bekeuring hadden gekregen van 50 euro werden ze rond 21:00 weer op de bus gezet naar Spanje. In de groep zaten bekende hooligans die woensdagavond in Brussel hadden gevochten. De politie in Rotterdam wilde herhaling daarvan voorkomen en heeft daarop ingezet. 

De wedstrijd Feyenoord tegen Sevilla liep voor de Rotterdammers erg goed. De Feyenoorders wonnen van Sevilla met 2-0.

Foto's: Sander Boer wijkagent politie Rotterdam-Oost. Volg de werkzaamheden van wijkagent Sander Boer in Crooswijk via Twitter @POL_Boer . Of volg het gehele district Oost van de politie Rotterdam via @politieRdam_O .