Strandgangers onwel vanwege enorme hitte op Maasvlaktestrand (video)

Strandgangers onwel vanwege enorme hitte op Maasvlaktestrand (video)

Hulpdiensten zijn donderdagmiddag massaal uitgerukt naar de Maasvlakte. Er kwamen meerdere meldingen binnen op de meldkamer van onwelwordingen nabij het Maasvlaktestrand. Mogelijk speelt de enorme hitte daarin een grote rol. Het is vandaag sinds 75 jaar de warmste dag ooit gemeten, zo liet het KNMI weten met waardes boven de 40 graden.

Meerdere ambulances kwamen ter plaatse. Een daarvan vertrok met spoed richting een ziekenhuis. Ook een tweede ambulance vetrok richting ziekenhuis. Veel mensen zijn ter plekke behandeld of kregen een goed advies mee. Drie personen zijn in totaal vervoerd naar het ziekenhuis. De gezamenlijke hulpdiensten moesten vanwege de co√∂rdinatie opschalen naar een Grip1 incident. 

Het Rode Kruis kwam ook met Noodhulp-teams ter plaatse bij het strand. In een gebouw verbleven meerdere personen die behandeld werden door medici. Over de gehele dag waren al meerdere personen die zich hadden gemeld op Strand Blauw met onder meer uitdrogingsverschijnselen op de strandpost. Omdat dit in de avond niet afnam werd er alarm geslagen. De Reddingsbrigade/KNRM is op het water aanwezig om de omgeving op het strand in de gaten te houden.