Straat, kelders en parkeergarage onder water door gebroken waterleiding Boezemweg Rotterdam (video)

Op de Boezemweg zijn hulpdiensten massaal uitgerukt voor een grote waterlekkage door een breuk in een waterleiding. Het water liep diverse kelders en een ondergrondse parkeergarage in. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar ‘grote hulpverlening’ en GRIP1.

Rond 10:15 uur kwam bij de brandweer de eerste melding van de waterlekkage binnen. Al snel bleek een grote leiding gebroken te zijn, waardoor veel water uit de grond liep. Als het gevolg daarvan stond de Boezemweg over een lengte van bijna 300 meter onder water. Dat water liep ook een garage in, maar vormde geen dreiging voor geparkeerde auto’s. Meerdere liftschachten moeten worden leeggepompt.

Op straat zijn door het vele water meerdere spoelgaten ontstaan. Door het weggespoelde zand bestaat de kans dat andere leidingen, zoals bijvoorbeeld gas, beschadigd zijn geraakt. Daar wordt door de brandweer en Stedin onderzoek naar verricht.

Zo’n 150 huishoudens zitten een deel van de dag zonder drinkwater. Verschillende instanties zijn bezig om herstelwerkzaamheden uit te voeren.

gbfYex.jpg

k4VOYd.jpg

zXIG2Z.jpg

1oXJtc.jpg

k6cqKY.jpg

8ATr4k.jpg

KL3fGl.jpg

k4rws5.jpg

ope4bT.jpg