Storm zorgt voor nodige overlast in regio (video)

Storm zorgt voor nodige overlast in regio (video)

De harde wind van vandaag zorgt voor de nodige overlast. Het verkeer kreeg het op de snelwegen zwaar te verduren door lange files. Op de A20 bij Moordrecht kwam een dak los van een vrachtwagen, de brandweer heeft het dak van de trailer moeten verwijderen. Elders in het land gingen aanhangwagens om door windstoten.

Ook het treinverkeer kreeg te kampen met vertragingen op het spoor. Vanmiddag om 14:14 uur werd een waterstand verwacht van 2.20 boven het NAP. Hierdoor liepen verschillende kades onder water. De Hollandsche IJsselkering bij Krimpen aan den IJssel ging dinsdag aan het begin van de middag dicht vanwege de storm. Op de kade aan de Vlaardingse Maasboulevard kwam het eerste water er al overheen zetten.

De wind heeft in Ridderkerk op de Amerstraat een boom doen sneuvelen, deze kwam op een aantal auto's terecht. Niemand raakte daarbij gewond, de schade is echter wel aanzienlijk. In Vlaardingen sneuvelden een paar platen in een winkelgebied bij de Gerard Burgerlaan. De brandweer bracht de situatie daar onder controle. Aan de Snelfilterweg in Rotterdam waaide een dak los van een bedrijfspand. Ook een los dak bij Shell-tankstation Portland in Rhoon langs de A15. Het dak werd verzwaard om opwaaien opnieuw te voorkomen.

Bijna alle containerterminals in de Rotterdamse havens zijn door de wind ook gesloten door onder andere gevallen containers. Hierdoor loopt het logistieke proces voor afnemers ook vertraging op. De centrummarkt aan de Binnenrotte in Rotterdam werd afgelast. De veiligheid kon door de wind niet meer worden gegarandeerd. Ook de avondspits voor weggebruikers zal wat zwaarder zijn dan de reguliere spits.