Storm teistert regio

Storm teistert regio

De brandweer in onze regio heeft honderden meldingen binnen gekregen na het noodweer van vannacht. Door de zware regen, onweer en wind lagen op veel plekken afgebroken takken. Ook was er op veel plaatsen wateroverlast. De schade bedraagt 2 tot 3 miljoen euro. Dat heeft het Verbond van Verzekeraars uitgerekend.

Zij vinden dit een relatief bescheiden schade. Waarschijnlijk zullen de schadeclaims ongeveer neerkomen op één tot anderhalf miljoen euro. De meeste meldingen kwamen vanuit Vlaardingen, Schiedam, Rotterdam Zuid, Hoeksche Waard en de Alblasserwaard. In Schiedam is 47 millimeter water gevallen. Normaal gesproken valt er in de maand mei in totaal 52 millimeter regen. Door de overvloedige regen was de A20 bij het Kleinpolderplein afgesloten. Daar stond een flinke laag water op de weg.

Bovendien lagen wegen in de regio bezaaid met afgewaaide takken en losgeschoten materieel. Dit resulteerde in flinke verkeersopstoppingen op rijkswegen, maar ook op wegen in de stad was het een chaos. Het noodweer trok in de loop van de ochtend naar het noordoosten van ons land. Aan de 1e Eemhaven waaiden containers om en kwamen deels in het water terecht. Volgens het KNMI was deze weerssituatie in ons land erg uitzonderlijk.