Stakingen in haven van Antwerpen

Stakingen in haven van Antwerpen

In de haven en in Antwerpen zijn er demonstraties aan de gang tegen de bezuinigingen van de regering. Voor de sluis wachten ongeveer 50 zeeschepen om de haven van Antwerpen in en uit te kunnen. Ook de medewerkers van de sluizen staken. Niet alleen zij maar ook de mensen van de terminals en andere bedrijven. De politie is massaal aanwezig. Op diverse kruisingen en ingangen van bedrijfsterreinen blokkeren actievoerders de weg. Dit doen zij door middel van het maken van kampvuren. 

Niet alleen de zeeschepen hebben last van de stakingen. Ook de binnenvaart ondervindt veel hinder van de acties. Het is niet bekend of de Haven van Rotterdam extra zee en binnenvaart ontvangt vanwege de stakingen.

Vooralsnog verlopen de acties rustig. De politie blijft alert aanwezig. De politie van Antwerpen is bang dat er Feyenoord-hooligans uit Rotterdam naar Antwerpen afreizen. De Feyenoord-hooligans zouden goede connecties hebben met hooligans van FC Antwerp. De politie is bang dat er  tientallen tot honderden relschoppers uit Rotterdam komen. De harde kern van Feyenoord spreekt die berichten tegen, dat zegt RTV-Rijnmond die contact heeft gehad met de harde kern van Feyenoord.