Sporthal De Wielewaal in uren omgebouwd tot noodopvang Oekraïense vluchtelingen (video)

Sporthal De Wielewaal aan de Brammertstraat in Rotterdam is door diverse instanties waaronder brandweer, politie, gemeente en het Rode Kruis in enkele uren omgebouwd tot een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen.

In de loop van de middag kreeg de gemeente het verzoek om zo snel mogelijk meer dan 300 vluchtelingen op te vangen. De sporthal is een noodvoorziening die opgezet moest worden omdat in de korte tijd na het verzoek niet voor andere opvang gezorgd kon worden. De vluchtelingen stromen vanuit de sporthal door naar andere opvanglocaties, zoals hotels en riviercruiseschepen. 

Rond 16:30 uur is begonnen met het opbouwen van de locatie en even na 22:30 uur arriveerde de eerste bus met vluchtelingen. Naast honderden veldbedden is gezorgd voor catering en zijn voor kleine kinderen knuffels geregeld. Onder andere het Maasstadziekenhuis heeft diverse goederen geleverd om kinderen van de juiste zorg te kunnen voorzien. De brandweer heeft zich van hun beste kant laten zien door binnen enkele tientallen minuten meerdere nieuwe kinderbedden in elkaar te zetten.

2hWsAh.jpg

p4Q6Ju.jpg

ABSGQk.jpg

0WTM9l.jpg

dLTLvk.jpg

cCK6T0.jpg

FaDiSC.jpg

gf21XY.jpg

WQDfji.jpg

BMWqOv.jpg

v2EUSv.jpg