Spectaculaire oefening van de hulpdiensten in Oud-Beijerland

Spectaculaire oefening van de hulpdiensten in Oud-Beijerland

De hulpdiensten hebben donderdagavond in Oud-Beijerland gezamenlijk geoefend op de gemeentewerf aan de Julianastraat. Het scenario was een overvaller die op zijn vlucht een ongeval kreeg met een stadsbus. Omstreeks half acht kreeg de brandweer een melding van een verkeersongeval met beknelde personen. Toen de brandweer nabij het ongeval kwam kreeg zij te horen dat mogelijk de gewapende overvaller nog ter plaatse was en een pand in gevlucht is.

De politie kwam ter plekke en heeft snel de overvaller kunnen inrekenen. Toen het sein ''Veilig'' werd gegeven is de brandweer door gereden naar de ongevalslocatie. De eerste gewonden werden door de brandweer naar een schuur gebracht waar zij opgevangen konden worden tot de ambulances gearriveerd waren. Een tweede eenheid van de brandweer was inmiddels ter plekke en is verder gegaan met het stabiliseren van diverse slachtoffers en de buschauffeuse welke in shock was. De politie had zijn handen vol aan het wegsturen van omstanders en jeugdigen die zich met het incident wilde bemoeien en foto's maakten. Toen de eerste slachtoffers door de brandweer en ambulances werden geholpen zijn de hulpdiensten de overige slachtoffers gaan helpen in en om de bus. In de personenauto zaten nog twee personen bekneld die door de brandweer uit hun voertuig zijn geknipt. Omdat een slachtoffer uit de bus haar jonge zoontje kwijt was is ook een team van het Rode Kruis ''Ready to help'' opgeroepen die in de wijk rondom het ongeval hebben gezocht en het jongetje hebben aangetroffen. Toen alle slachtoffers bevrijd waren en vervoerd zijn was de oefening voorbij en konden de hulpdiensten gaan de-briefen. 

De insteek van de oefening was het samenwerken van de hulpdiensten in de Hoeksche Waard, een gebied waar niet snel veel hulpdiensten kunnen komen en de hulpverleners dus het eerste half uur op zichzelf zijn aangewezen.