Snelle aanhouding na steekpartij Kabeljauwsestraat Rotterdam

Snelle aanhouding na steekpartij Kabeljauwsestraat Rotterdam

Bij een steekpartij aan de Kabeljauwsestraat raakte woensdagmiddag een man gewond. Agenten hebben alles op alles gezet om de dader zo snel mogelijk aan te houden. Een uur na het incident hielden leden van de regionale interventie eenheid de 29-jarige verdachte aan. Het slachtoffer bleek niet in levensgevaar. Hij is rond half twee naar een ziekenhuis gebracht voor controle. Zijn identiteit is nog onbekend.

Als er een melding steekpartij valt dan...
Op het moment dat de politie een melding van een steekpartij krijgt gaan alle registers open. Ieder stukje informatie wordt gebruikt om de dader zo snel mogelijk te achterhalen. Onderstaand schema geeft inzicht in dit proces. Het is het communicatieproces waarmee via de meldkamer politieagenten op straat op de hoogte gehouden worden. Kort en bondig. Uiteraard is er naast deze communicatie ook nog onderlinge communicatie via de portofoons.

Informatie
Zodra er informatie binnenkomt over een steekpartij worden er verschillende paden gevolgd. Er wordt gekeken naar de toestand van het slachtoffer. Het verlenen van hulp. Tegelijkertijd wordt kostbare informatie van getuigen opgeslagen. Zo worden politievoertuigen in de omgeving opgeroepen om mee te kijken. Ieder stukje mogelijke informatie wordt gebruikt om een beeld van de dader te vormen. Informatie die belangrijk is voor een eventuele aanhouding maar ook informatie die op een later moment van belang kan zijn bij het onderzoek. Zodra er een beeld is, bijvoorbeeld van een dader of een voertuig, worden er foto's, mogelijke verblijfplaatsen, contacten etc bij dat beeld gezocht.

Politieagenten worden zo optimaal mogelijk voorbereid op dat wat hen te wachten staat. Zo bleek in deze situatie dat de verdachte zich mogelijk in het huis bevond van iemand die eerder aangetroffen is met wapens. Dit is voldoende reden om de regionale interventie eenheid in te schakelen. Zij zijn getraind op de aanhouding van gevaarlijke verdachten.

Parallel aan dit proces zagen agenten een man lopen die voldeed aan het signalement. Deze man is wel staande gehouden maar bleek niets te maken te hebben met het steekincident. Een klein uur na het steekincident is de verdachte aangehouden in Capelle aan de IJssel.