Sneeuwschuivers op pad, geen treinverkeer: sneeuw in de regio (video)

De gehele nacht zijn sneeuwschuivers op snelwegen in steden bezig geweest met het begaanbaar maken van de wegen. Volgens het KNMI is 's nachts de meeste sneeuw gevallen maar sneeuwt het zondag nog wel door.

De NS heeft het treinverkeer tot zeker 12 uur zondagmiddag gestaakt. Ook in Rotterdam rijden er minder metro's en rijdt de metro tussen Nootdorp en Den Haag. De brandweer van Rotterdam The Hague Airport is de gehele nacht bezig geweest om de start- en landingsbaan vrij te houden van sneeuw. Ook komende uren zullen zij hier mee bezig zijn. Voorlopig zijn hier nog geen uitgaande of inkomende vluchten verwacht.

Ook levert de forse sneeuwval in de regio mooie beelden op, zoals in het centrum van Schiedam. In de Dordtse wijk Wielwijk is er veel sneeuwpret op de slee en rijden de strooiwagens af en aan. In heel het land is inmiddels al 20 miljoen strooizout gestrooid door Rijkswaterstaat. In tegenstelling tot zaterdag is het vandaag rustiger met publiek in het centrum van de Maasstad. Wel wordt gebruik gemaakt van de afhaalpunten op meerdere locaties. Op de Binnenrotte zijn wel meer mensen op de been dan normaal. Op de ring van Rotterdam is een snelheidsbeperking ingesteld vanwege de sneeuwval en blijft het alert zijn. Ook is het oppassen in het centrum, het is er door bevriezing van sneeuw erg glad geworden. Thuisbezorgd.nl laat weten tegenover het AD dat de bezorgers niet meer de weg op gaan.

.be

0v9afC.jpg

mMawL1.jpg

L5oWEJ.jpg

BZTjaO.jpg

qD1xmK.jpg

TIbksj.jpg

wRZCe4.jpg

mfYkoS.jpg

Mr0H83.jpg

0vFFZL.jpg

Cb8J2Q.jpg

mqGJiz.jpg

Yl9hKN.jpg

VI1Pm6.jpg

PXW82P.jpg

2JlK0H.jpg

4xo31H.jpg

Gb35P6.jpg

REwFI6.jpg

k3fOiX.jpg

I0U6pG.jpg

dcV53e.jpg

X6y5IA.jpg

8kcVCW.jpg

vMnRCr.jpg

hIfLsn.jpg

0huu8U.JPG

xQ1BYA.JPG

kOFkk7.JPG

vGCEFX.JPG

BC8bDJ.JPG

a5j8QA.JPG

xR2QtT.JPG

d9el03.JPG

COx6Q7.jpg

5u9eKv.jpg

poYjFt.jpg

XCfXAH.jpg

MDb6L6.jpg

g8Q7b1.jpg

j8bpkb.jpg

dXwrx7.jpg

7CBrQe.jpg

FRQ6dc.jpg

7s8tbV.jpg

2JlK0H.jpg

TMtfoW.jpg

LNBnza.jpg