Slachtoffer moet uur op ambulance wachten na ongeval A13 Rotterdam

Een bestuurder heeft dinsdagavond een uur op een ambulance moeten wachten na een eenzijdig ongeval op de A13 in Rotterdam. 

Een auto knalde tegen de vangrail aan en raakte flink beschadigd. De bestuurder raakte gewond en is door omstanders opgevangen in afwachting van een ambulance. Ruim een uur na het ongeval kwam de ambulance met spoed ter plaatse. Het slachtoffer is na behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is door een berger geborgen. 

De exacte reden voor het late arriveren van de ambulance is niet bekend. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ernst Kuipers, heeft in een brief op 1 november 2022 aan de kamer laten weten dat sprake is van personeelstekort binnen de ambulancezorg terwijl sprake is van een toename in het aantal meldingen. In de nieuwsjaarsspeech van de directeur van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Arjen Littooij, werd aangekondigd dat de 15-minutennorm voor het ter plaatse komen van ambulances wordt losgelaten. Hij gaf aan dat niet meer gesproken gaat worden over de aanrijtijden, maar alleen over de kwaliteit.

uZkgDZ.jpg

e3UylR.jpg

mI4f4z.jpg

R43rG7.jpg