Silfano M. krijgt 20 jaar cel en TBS voor moord op rapper Feis

De rechtbank heeft donderdagmiddag Silfano M. veroordeelt tot 20 jaar celstraf voor het doodschieten van rapper Feis in Rotterdam, dit gebeurde tijdens nieuwjaarsnacht in 2019. In het café  waar rapper Feis samen met zijn broer Bilal zat ontstond een opstootje waarbij M. ook al zijn vuurwapen had getoond, de broers waren bij dit incident niet betrokken.

Toen de spanning in het café dusdanig opliep werd iedereen verzocht te vertrekken: voor rapper Feis ging dit lastig omdat hij op krukken liep. Toen broer Bilal een bezoeker van het café aantikte om ruimte te maken voor Feis ontstond er een woordenwisseling waarna Silfano M. eenmaal buiten het vuur opende op de twee slachtoffers.

Naast de fatale schietpartij op de Nieuwe Binnenweg is Silfano M. ook schuldig verklaart aan een eerdere schietpartij waarbij een agent in vrije tijd werd beschoten na een verkeersruzie op de A20 in Schiedam. Justitie rekent het M. zwaar aan dat hij in vier weken tijd twee keer om onbenullige redenen besloot het vuur te openen op zijn doelwitten.

Ondanks de opstapelende bewijzen tegen Silfano M. heeft hij al die tijd ontkent te hebben geschoten, hij blijft er ook bij nog nooit een wapen in zijn handen te hebben gehad. De opgelegde celstraf staat gelijk aan de strafeis die eerder deze maand werd besproken in de rechtbank, Silfano M. was donderdagmiddag niet aanwezig in de rechtbank en kreeg het vonnis in de gevangenis te horen.

67510c96c0o 1d0d1k1j71hhe1ipa1h9ki2i58eao 1d03uevpm16v51btuegk16ldmfte full wm