Serie-aanrander acher de tralies

Serie-aanrander acher de tralies

De politie heeft na een postactie van agenten in burger een aanhouding verricht van een 37-jarige man die verdacht wordt van aanranding. Maandag kregen agenten de melding om met spoed naar het station Schiedam te gaan aan de Prof. Kamerlingh Onneslaan. Daar zou een meisje zojuist aangerand zijn door een man.

Ter plekke bleek het te gaan om een 22-jarige vrouw uit Schiedam. De vrouw liep vanaf het station naar haar huis toe. Achter haar liep een man die al vanaf het station met haar meegelopen was. Op een moment haalde hij haar in, en betastte haar onzedelijk en gooide haar op de grond. De vrouw heeft hierop hard gegild en sloeg met haar paraplu. Een auto die net voorbij kwam rijden, remde, en reed terug. Toen is de verdachte weggelopen richting Stephensonstraat. Door de politie is direct nog een onderzoek ingesteld in de omgeving, maar daar is niemand meer aangetroffen.

De melding van 1 december stond niet op zichzelf. Dergelijke meldingen waren ook al op vrijdag 28 en zondag 30 november gedaan door vrouwen. Intussen hadden agenten camerabeelden bekeken van het station en het signalement bepaald van de verdachte. Op basis hiervan heeft de politie op dinsdag 2 december gesurveilleerd in onopvallende burgerkleding in en bij het station Schiedam. Agenten zagen rond 23.30 uur dat een man die aan het signalement voldeed, een vrouw volgde die uit het station was komen lopen. De politiemensen heeft de man van achteren benaderd en hierop aangehouden. Het potentiële slachtoffer heeft niets van de aanhouding gemerkt.

De 37-jarige man uit Schiedam is overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten. De man bekende diverse vrouwen onzedelijk te hebben betast. De slachtoffers van deze aanranding hadden aangifte gedaan op het politiebureau. De politie zet het onderzoek voort en bekijkt of de man ook al eerder dergelijke feiten gepleegd heeft. Hij is vrijdag voorgeleid en in bewaring gesteld.